JAUME BALMES SCHOOL, SPAIN & ŽUŽEMBERK SCHOOL, SLOVENIA

PROJEKT E-TWINNING LIVE

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 so četrtošolci sodelovali pri projektu eTwinning Live. Povezali in spoznali smo se s četrtošolci iz Španije »Jaume Balmes school«.

Naša prva naloga je bila, da se spoznamo – »This is me«. Poslali so nam svojo razredno fotografijo in svoje opise. Ugotavljali smo, katero dejavnost ima rad posamezni učenec iz njihove šole. Po opravljeni nalogi in posredovanih rešitvah, so podobno nalogo pripravili tudi četrtošolci iz Slovenije ter pripravili opise, kaj znajo in česa ne znajo.

Naslednja naloga »Daily routines« je temeljila na predstavitvi svojega običajnega dne oz. dnevnih rutin. Četrtošolci iz Španije so pripravili posnetek, kako izgleda njihov dan, kaj počnejo ob določeni uri v dnevu ipd. Sledila so vprašanja, na katera smo v celoti pravilno odgovorili. Tudi naši četrtošolci so pripravili fotografije in opisovali svoj dan oz. dnevne navade, vse skupaj smo pretvorili v video posnetek in ga predstavili naših  novim prijateljem, ki so morali pravilno odgovoriti na zastavljena vprašanja.