TUDI MED UČENJEM NA DALJAVO AKTIVNI

MEINE STADT IN DER WELT BEKANNT

MEINE REGION – MEINE KLEINE HEIMATSTADT   

V času učenja na daljavo smo učenci razredne in predmetne stopnje združili skupne moči in ustvarili nove podobe svojega kraja. Za partnerje v projektu eTwinning smo pripravili pestre in zanimive predstavitve.

Razgiban način dela na daljavo, izmenjava izkušenj med učenci različnih starosti in odlična motivacija za delo so obrodili bogate sadove dela. K temu je pripomogla tudi predmetna raznolikost, saj smo pri delu poleg znanja nemščine morali pokazati tudi veliko znanja iz zgodovine, likovne umetnosti in informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Učenci izbirnega predmeta NEMŠČINA 1 smo v sodelovanju z učenci od 1. do 5. razreda razširjenega programa šole POLEPŠAJMO SI KOSILO in POPOTOVANJE PO KUHINJAH EVROPE V NEMŠČINI ustvarjali velikonočna voščila, ki so vrstnikom po Evropi polepšala praznične dni. Avtor zvrhane košarice velikonočnih dobrot je prvošolec Žak Fink s PŠ Dvor, avtorji voščila pa učenci 7. a in 7. b.

Učenci izbirnega predmeta NEMŠČINA 2 smo vrstnikom predstavljali svoj kraj in jim zaupali tudi, kateri kotiček v kraju nam je najljubši.

Kakšen je Žužemberk v očeh Neje Mirtič iz 8. b in Neje Potočnik iz 8. a?

https://www.slideshare.net/secret/xBtE19boTsuCpq

https://www.slideshare.net/secret/J8fI3AG8NEAAGR

Pri predstavitvi Dvora so se izkazale kar tri učenke – Iza Bradač iz 8. b in Pia Repar ter Nika Rugelj iz 9. a:

https://www.slideshare.net/secret/1Cg069chWYigUU

https://www.slideshare.net/secret/49pHI5eLngcnUV

https://www.slideshare.net/secret/4oIoly3rdPPQ58

Tudi na Vinkov vrh nismo pozabili, za kar je poskrbela Urša Godec iz 9. a: https://www.slideshare.net/secret/z7E32dYzzdmO33

 

Učenci izbirnega predmeta NEMŠČINA 2 in NEMŠČINA 3 smo se še posebej razveselili pomoči tretješolcev, ki so pripomogli k razgibani in slikoviti multimedialni predstavitvi  zanimivih zgodovinskih objektov in osebnosti v kraju. Tretješolci so v okviru likovne umetnosti pod mentorstvom vzgojiteljice ge. Minke Fric  ustvarjali črtne risbe na temo TURISTIČNE ZNAMENITOSTI V NAŠEM  KRAJU.

Da je žužemberski grad dodobra razvnel domišljijo otrok, dokazuje tudi čudovita pravljica o kraljični Vini, ki jo je napisala tretješolka Neja Mrvar, v nemščino pa so jo prevedli  učenci 8. razreda.

Pri tem smo bili nadvse hvaležni ge. Majdi Pucelj, učiteljici zgodovine, ki nam je v svojih raziskovalnih nalogah odstrla veliko zanimivih dejstev o našem kraju, in nam obogatila učenje na daljavo.

Lepo vabljeni k ogledu celotne predstavitve o zgodovinskih objektih in osebnosti v kraju: https://de.slideshare.net/secret/hhEW0NqKq05hdj

Zapisala: Mija Penca Vehovec, prof.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja